Aizvadītās nakts laikā septiņas reizes uzbrukts Ukrainas spēku pozīcijām pie Doņeckas lidostas, bet karavīri turpina aizsargāt pozīcijas, atsaucoties uz pretterorisma operācijas štāba paziņojumu, vēsta "Korrespondent.net".

Visi uzbrukumi lidostai ir atsisti. Tāpat naktī apšaudītas karavīru pozīcijas pie vairākiem apdzīvotiem punktiem. Štāba preses centrs noliedz medijos izskanējušo informāciju par to, ka atsevišķas Ukrainas spēku vienības nonākušas aplenkumā.

Pretterorisma operācijas norises zonā turpinās Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misija, atgādina amatpersonas.

Vēstīts, ka par spīti 5. septembra pamieram, kurš formāli ir spēkā, Kremlim lojālie spēki pēdējās dienās intensīvi apšauda Ukrainas spēku kontrolēto Doņeckas lidostu.

Bažas par iespējamu spiediena palielināšanos pret Doņeckas lidostas aizstāvjiem rada izskanējušās ziņas, ka Krievija uz Austrumukrainu nosūtījusi mobilo mīnmetēju "Tjuļpan" bateriju. Šie ieroči piemēroti labi nocietinātu pozīciju iznīcināšanai.

Kā vēl šonedēļ izskatījās Doņeckas lidostā, var redzēt šeit.

Tikmēr Luhanskas lidostu Ukrainas spēki pameta 1. septembrī. Video redzams, kas pēc kaujām palicis pāri no šī satiksmes objekta. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!