Jeruzalemē palestīniešu uzbrukumā sinagogai nogalināti vismaz četri izraēlieši un astoņi ievainoti, vēsta BBC.

Divi ar ieročiem, cirvjiem un nažiem bruņojušies vīrieši uzbrukuši ultraortodoksālo ebreju sinagogai lūgšanu laikā.

Uzbrucēji, palestīnieši no Jeruzalemes austrumiem, ir nošauti, norāda vietējā policija. Starp ievainotajiem ir divi policisti un seši izraēlieši, kas tajā brīdī sinagogā piedalījās lūgšanā.

Izraēlas mediji vēsta, ka starp policiju un uzbrucējiem notikusi apšaude. 

Policija turpina pārmeklēt notikuma vietu, jo notikuma aculiecinieki vēsta, ka sinagogai uzbrukuši trīs cilvēki.

Austrumjeruzalemē turpina pieaugt spriedze starp izraēliešiem un palestīniešiem. Pēdējo nedēļu laikā palestīniešu kaujinieki pastrādājuši vairākus nāvējošus uzbrukumus.

Jau vēstīts, ka spriedzes pieaugums licis varasiestādēm slēgt Al Aksas mošejas kompleksu. Izraēla apgalvo, ka svētvietas slēgšana ir tikai pagaidu pasākums kaislību apslāpēšanai, taču palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass paziņojis, ka tā pielīdzināma "kara pieteikumam".

Jordānijas Islāma fonds, kas pārrauga musulmaņu svētvietas Jeruzalemē, norādījis, ka Al Aksas mošejas komplekss slēgts pirmo reizi kopš 1967.gada, kad Sešu dienu kara laikā Izraēla sagrāba savā kontrolē arābu apdzīvoto Austrumjeruzalemi.

Sadursmes starp izraēliešu policiju un palestīniešiem okupētajā Jeruzalemes austrumdaļā izceļas gandrīz katru dienu jau vairāku mēnešu garumā, taču naktī uz 30. oktobri notikusī apšaude spriedzi sakāpinājusi līdz baltkvēlei.

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi 1967.gadā un vēlāk to anektēja. To gan nav atzinusi starptautiskā sabiedrība. Pašlaik tur līdzās dzīvo aptuveni 200 000 ebreju un apmēram 300 000 palestīniešu.

Palestīnieši vēlas, lai Jeruzalemes austrumu daļa kļūtu par viņiem apsolītās valsts galvaspilsētu un kategoriski iebilst pret Izraēlas centieniem paplašināt kolonistu mikrorajonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!