Foto: Reuters/Scanpix

Radikālā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki Irākā nogriezuši galvas četriem kristiešu bērniem, kuri atteikušies pāriet islāmticībā, atsaucoties uz Irākā strādājoša britu vikāra paziņojumu, vēsta laikraksts "The Independent".

Priesteris Endrjū Vaits, kurš pazīstams kā "Bagdādes vikārs" kristiešu vietnei "Orthodox Christian Network" pastāstījis, ka slepkavības notikušas netālu no Bagdādes esošā kristiešu anklāvā, kas nonācis "Islāma valsts" rokās.

Vikārs apraksta, kā "Islāma valsts" vajā Irākas kristiešus un kā "nogalināja tos lielā skaitā, pārcirta viņu bērnus uz pusēm, viņi nocirta galvas".

Kādu dienu pie viena no "mūsu cilvēkiem" atnāca kaujinieki, viņš stāsta."Viņi teica vienam pieaugušam vīram: "Vai nu tu saki islāmā pāriešanas vārdus, vai mēs nogalināsim visus tavus bērnus."," laikraksts citē vikāra teikto.

"Viņš bija izmisis, viņš izteica vārdus," stāsta Vaits, turpinot, ka vīrietis pēc tam zvanījis viņam, lai pastāstītu par notiekošo. Savukārt bērni atteikušies izpildīt kaujinieku prasību un nav zvērējuši uzticību pravietim Muhamedam, tāpēc nogalināti.

"Viņi nocirta viņiem galvas. Kā uz to var reaģēt? Tu vienkārši raudi," pastāstīja vikārs, norādot, ka visi četri bērni bijuši jaunāki par 15 gadiem.

"Islāma valsts" kaujinieki ir piedraudējuši nogalināt arī viņu pašu, atklāj vikārs. Izpildot Kenterberijas arhibīskapa rīkojumu, Vaits ir devies prom no Irākas un pašlaik atrodoties Izraēlā. Tikmēr vairums viņa padoto joprojām esot Irākas ziemeļos, kur palīdz savas mājas pametušajiem kristiešiem.

Vēstīts, ka radikālais grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas.

No Irākas jau pienākušas ziņas par to, ka "Islāma valsts" vajā kristiešus, kā arī citas reliģiskās un etniskās minoritātes. Daudzi kristieši bija spiesti pamest savas mājas "Islāma valsts" ofensīvas dēļ.

ASV un to sabiedroto koalīcija, tai skaitā Lielbritānija, Francija un Austrālija, veic uzlidojumus islāmistu pozīcijām, lai palīdzētu apturēt "Islāma valsts" uzbrukumu


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!