Foto: Reuters/Scanpix

Sankciju pastiprināšana var vēl vairāk destabilizēt situāciju Krievijā un ieraut valsti haosā, svētdien publiskotā intervijā laikrakstam "Bild am Sonntag" paziņojis Vācijas ekonomikas ministrs un vicekanclers Zigmārs Gabriels.

Viņš uzsvēra, ka sankciju mērķis nekad nav bijis "iegrūst Krieviju politiski un ekonomiski haosā".

"Kas to vēlas, izprovocēs daudz bīstamāku situāciju mums visiem Eiropā," norādīja ministrs, atgādinot, ka Krievijai ir kodolieroči.

Sankciju mērķis ir pamudināt Krieviju atgriezties pie sarunu galda. "Tie, kas vēlas destabilizēt Krieviju ekonomiski un politiski (..), pārstāv pilnīgi citas intereses," paziņoja Gabriels, piebilstot, ka Vācijas un Eiropas interesēs nav nospiest Krieviju uz ceļiem.

"Mēs vēlamies palīdzēt atrisināt konfliktu Ukrainā, nevis nospiest Krieviju uz ceļiem," norādīja Gabriels.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!