Foto: AP/Scanpix

Trešdien Luhanskas apgabalā Ukrainā prokrieviskie kaujinieki uzspridzinājuši tiltu pār Siverskijdoņecas upi, kas bija vienīgais autotransporta maršruts, kurš savienoja kaujinieku kontrolēto Luhansku ar Ukrainas kontrolē esošo Staņicijas Luhanskas pilsētiņu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Tiltu kontrolēja kaujinieki, kuri izlika sprāgstvielas un to uzspridzināja. Tilta vidū izveidojusies piltuve un, lai gan iegruvums nenotika, autobusu un kravas automašīnu satiksme nav iespējama. Kājāmgājēji tikt pāri varēs. Vai varēs arī vieglie auto – tiek noskaidrots," teikts paziņojumā, kas publicēts Luhanskas apgabala administrācijas vadītāja Genādija Moskaļa oficiālajā interneta vietnē.

Tilta uzspridzināšanas iemesli neesot skaidri.

"Visticamākais, to izraisīja paniskas bailes, ka Ukrainas karavīri varētu doties pretuzbrukumā teroristiem," norāda Moskaļs.

Tikmēr Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņo, ka karavīri trešdien atsituši kaujinieku uzbrukumu pie Horļivkas.

Vēstīts, ka svētdien tiltu uzspridzinājuši arī prokrieviskie kaujinieki Doņeckā. To atzina arī pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" līderis Aleksandrs Zaharčenko, stāstot, ka Ukrainas armijas uzbrukumi Doņeckas lidostai un pilsētai esot cietuši sakāvi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!