Foto: AFP/Scanpix

Sestdien Ukrainas austrumos apšaudes laikā nogalināts ukraiņu fotogrāfs un žurnālists Serhijs Nikolājevs, svētdien vēsta ārvalstu mediji.

Kā norāda ziņu aģentūra "Reuters", Nikolājeva nāve kārtējo reizi liecina par pamiera nosacījumu neievērošanu Austrumukrainā.

Nikolājevs, kurš strādājis par avīzes "Сегодня" fotogrāfu, guvis nāvējošus ievainojums apšaudē Piski ciemā, atrodoties ukraiņu frontes pusē, vēstī laikraksta redaktore Katerīna Perepelitsa.

Viņa arī norādījusi, ka žurnālists nogādāts slimnīcā Krasnojarskā - aptuveni 45 kilometrus no apšaudes vietas, taču tur no gūtajiem ievainojumiem miris.

Nikolājevs, kurš dzīvojis Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, ir jau septītais Donbasā nogalinātais žurnālists, kopš konfilkta sākuma pērnā gada aprīlī.

Lairaksta redaktore gan uzsvērusi, ka Nikolājevs frontes tuvumā nav uzturējies oficiālo darba pienākumu dēļ. Daudzi žurnālisti tur dodoties strādāt citām aģentūrām.

Piski ciems atrodas uz ziemeļiem no Doņeckas lidostas. Šajā reģionā pēdējo dienu laikā notikušas vairākas apšaudes.

Cīņā starp prokrieviskajiem seperātistiem un Ukraiņu karavīriem miruši jau vairāk kā 5 600 cilvēki un vairāk kā miljons cilvēku pametuši savas mājas.

Par spīti tam, ka šī gada februāra sākumā tika izziņots pamiers, cīņas tomēr regulāri notiek vairākos reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!