Foto: AP/Scanpix

Kaujās pie Marinkas Ukrainas austrumos trešdien krituši trīs ukraiņu karavīri, bet 31 guvis ievainojumus, paziņojis Ukrainas prezidenta padomnieks Jurijs Birjukovs.

Savā "Facebook" lapā viņš arī pavēstījis, ka kaujās iznīcināti arī trīs Ukrainas armijas spēkrati.

Kopumā Ukrainas armijas pozīcijas trešdien apšaudītas 142 reizes, pavēstījis Birjukovs.

Kā ziņots, Ukrainas armijas ģenerālštābs trešdien pavēstīja, ka plkst.4 no rīta pie Doņeckas Maskavas atbalstītās teroristu bandas, kuras komandējot Krievijas bruņoto spēku kadru virsnieki, uzsāka "liela mēroga uzbrukumu" Ukrainas armijas pozīcijām Marinkā un Krasnohorivkā, kurā bija iesaistīti vairāk nekā desmit tanku un tūkstotis kaujinieku.

Uzbrukumu atbalstījušas arī pašgājējas haubices.

"Citos virzienos uzbrukumu mūsu pozīcijām arī atbalsta ar to lielgabalu un smago mīnmetēju uguni, kuri starp citu saskaņā ar Minskas vienošanos bija jāatvelk 25 un vairāk kilometru attālumā no saskares līnijas," teikts ģenerālštāba paziņojumā.

Lai izvairītos no lieliem zaudējumiem Ukrainas armijas vienību rindās, ģenerālštābs atļāvis no aizmugures tuvāk frontes līnijai pievest artilēriju un atļāvis to izmantot pie Marinkas un Krasnohorivkas.

Šobrīd situācija kauju rajonā ir stabilizējusies, paziņojis Ukrainas pretterorisma operācijas štāba preses dienests.

Kaujās pie Marinkas iznīcinātas četras Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) īpašo uzdevumu vienību militārpersonas un desmit kaujinieki, savukārt paziņojis Ukrainas Drošības dienesta vadītāja padomnieks Markijans Lubkivskis.

Kaujās pie Marinkas vēl vairāk nekā 80 teroristi ievainoti, savā "Facebook" lapā vēsta Lubkivskis.

Apšaudes rezultātā Marinkā izcēlušies ugunsgrēki. Šāviņi nogalinājuši arī kādu ciema iedzīvotāju, bet četri ir ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!