Francijas policisti Kalē pilsētā naktī no ceturtdienas uz piektdienu izjauca vairāk nekā 1000 migrantu mēģinājumus iekļūt Lamanša tunelī, lai pa to sasniegtu Lielbritāniju, pavēstīja policijas ziņu avoti.

"Pagājušajā naktī tika izjaukti vairāk nekā 1000 mēģinājumu, un apmēram 30 cilvēku tika aizturēti," sacīja viens ziņu avots, piebilstot, ka neviens migrants netika ievainots.

Cits policijas ziņu avots pastāstīja, ka no pulksten 22 (23 pēc Latvijas laika) ceturtdien līdz pulksten septiņiem (astoņiem pēc Latvijas laika) piektdien notikuši apmēram 1400 ielaušanās mēģinājumi.

Foto: AFP/Scanpix

Dzelzceļa operatorfirma "Eurotunnel", kas pārvalda šo tuneli, atzina, ka satiksmē pa to ir "daudz mazāk traucējumu", kopš Kalē šonedēļ ieradās 120 papildu policisti atbalstīt pilsētā jau izvietotos 300 policistus.

Foto: AFP/Scanpix

Tuneļa ieeju Francijas pusē piektdienas rītā sargāja vismaz četri īpašo uzdevumu policijas autobusi.

Lai gan policijas papildspēki ir tiešām palīdzējuši, "migrantu spiediens vēl arvien pastāv" un "ar situāciju ir grūti tikt galā", sacīja policijas ziņu avots.

Situācija ir kļuvusi mierīgāka pēdējo divu dienu laikā, bet pirms tam nedēļas sākumā ik dienu notika vairāk nekā 2000 migrantu mēģinājumu pārvarēt drošības barjeras ap tuneļa ieeju.

Trešdienas naktī šādā mēģinājumā gāja bojā vīrietis, kuru sabrauca kravas automašīna.

Krīze Kalē ir radījusi saspīlējumu attiecībās starp Parīzi un Londonu. Lielbritānijas valdība plāno piektdien rīkot ārkārtas sēdi par šo jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!