Foto: Reuters/Scanpix
Austrijas drošības spēki pirmdien apturējuši vilcienu uz Minheni un likuši izkāpt vairākiem simtiem imigrantu, kas tajā bija sakāpuši Ungārijā, paziņojusi policija.

Jau vēstīts, ka Ungārijas varasiestādes šodien atļāva Budapeštas dzelzceļa stacijās iestrēgušajiem nelegālajiem imigrantiem iekāpt vilcienos uz Austriju un Vāciju, lai gan daudziem no viņiem nebija nepieciešamo vīzu ceļošanai Eiropas Savienībā (ES).

Austrijas policijas preses pārstāvis ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka tie imigranti, kas reģistrēti bēgļu centros Ungārijā, tiks nosūtīti atpakaļ uz Budapeštu, bet pārējiem tiks atļauts ceļu turpināt.

"Vilcienā ir aptuveni 300 līdz 400 migrantu," atklāja policijas pārstāvis, piebilstot, ka viņi izvesti no vilciena un viņu dokumenti tiks pārbaudīti.

Šie imigranti, galvenokārt no Sīrijas, ir daļa no aptuveni 2000 cilvēku, kas vairākas dienas pavadīja Budapeštas dzelzceļa stacijās.

Ungārijas policija sākotnēji neļāva imigrantiem kāpt vilcienos, jo viņiem nebija derīgu dokumentu, tomēr pirmdien drošības spēki stacijā neatradās un imigranti steidzās sakāpt vilcienos uz Vīni, Minheni un Berlīni.

Pašreiz spēkā esošās Eiropas Savienības (ES) normas, zināmas kā Dublinas nosacījumi, paredz, ka patvēruma meklētājiem jāpaliek pirmajā Eiropas Savienības (ES) valstī, kurā viņi iebrauc, kamēr viņu pieteikums patvērumam tiek apstrādāts.

Tie, kuri to neievēro un dodas tālāk, var tikt deportēti atpakaļ uz to ES valsti, kurā pirmajā iebraukuši.

Ungārija ir viena no šādām valstīm, kurā imigranti masveidā iebrauc no Balkāniem. Cerībā apturēt imigrantu pieplūdumu Ungārija uzbūvējusi dzeloņstiepļu barjeru gar Serbijas robežu un ceļ žogu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!