Ziņas par tā dēvētā nacistu "zelta vilciena" atrašanu Polijas dienvidrietumu pilsētiņas Valbžihas apkārtnē sapulcinājušas dārguma meklētāju un interesentu pūļus. Tiek ziņots, ka par spīti pastiprinātajai apkaimes apsardzei, kāds dārgumu meklētājs izmēģinājis laimi, vilcienu uziet pats, bet iekritis aizaugušā bedrē un nosities, raksta "News.com.au".

39 gadus vecais "zelta vilciena" meklētājs, cenšoties uziet nacistu tuneļus, iekritis kādā senā vāciešu ģimenes kapā. Viņš miris notikuma vietā, bet divi viņa kolēģi apsūdzēti kapu apgānīšanā.

Lielā dārgumu meklētāju skaita dēļ uz Valbžihas apkārtni nosūtītas papildus dzelzceļa policijas, policijas, kā arī armijas vienības.

Jau ziņots, ka augustā par "zelta vilciena" atrašanu paziņoja polis Pjotrs Kopers un vācietis Andreass Rihters. Viņu atradumu apstiprināja arī varasiestādes, bet pagājušajā nedēļā abi dārgumu meklētāji Polijas sabiedriskajā televīzijā parādīja attēlu, kurā esot redzams radaru uzņemts vilciena attēls.

Tiek uzskatīts, ka 1945. gadā, neilgi pirms kara beigām, Polijas dienvidos nacisti kādā tunelī iebraukuši un paslēpuši vilcienu, kurš bijis pildīts ar ieročiem un salaupītajām kara trofejām, tostarp dārglietām.

Lai mazinātu iespēju, ka tiek pārkāpti likumi un bojā ietu vēl kāds dārgumu meklētājs, abi sākotnējie atradēji norāda, ka vilciens noteikti nav bijis pildīts ar zeltu, bet gan "vērtīgiem minerāliem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!