Bojāgājušo skaits teroraktā Turcijas galvaspilsētā Ankarā ir pieaudzis līdz 99 cilvēkiem, trešdienas vakarā paziņoja premjerministrs Ahmets Davutolu.

Iepriekš bija ziņots, ka šajā teroraktā, kuru 10.oktobrī sarīkoja divi spridzinātāji pašnāvnieki, ir nogalināti 97 cilvēki. Davutolu nepaskaidroja, kāpēc upuru skaits pieaudzis.

"Tika nogalināti 99 cilvēki. 94 līķi ir nodoti ģimenēm, un četri līķi tiks nodoti ģimenēm, kas ir tikušas informētas,” televīzijas intervijā sacīja Davutolu.

Premjers informēja, ka starp teroraktā nogalinātajiem ir viens palestīnietis un Turcija gaida, kad līķi saņems viņa ģimene.

Teroraktā, kas ir lielākais Turcijas jaunāko laiku vēsturē upuru skaita ziņā, divi teroristi pašnāvnieki sestdien uzspridzinājās kreiso un prokurdisko aktīvistu miera demonstrācijā pie Ankaras dzelzceļa stacijas.

Turcijas mediji trešdien ziņoja, ka abi teroristi ir identificēti kā Junuss Emre Alagezs un Emers Denizs Dindars. Alageza brālis jūlijā sarīkoja līdzīgu teroraktu Suručas pilsētā pie Sīrijas robežas, nogalinot 34 cilvēkus, un Dinders pēdējā laikā ir divreiz bijis Sīrijā.

Davutolu pirmdien paziņoja, ka galvenais aizdomās turamais Ankaras terorakta organizēšanā ir džihādistu grupējums “Islāma valsts”, bet viņš atteicās noliegt iespēju, ka tajā varētu būt iesaistīti kurdu vai kreisie kaujinieki.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans otrdienas vakarā paziņoja, ka saskaņā ar izlūkošanas datiem Ankaras terorakta “saknes ir Sīrijā”. Viņš arī atzina, ka ir bijuši trūkumi un kļūdas drošības dienestu darbībā saistībā ar šo teroraktu, bet to mērogs tiks noskaidrots tikai vēlāk.

Terorakts ir pastiprinājis politisko saspīlējumu Turcijā pirms 1.novembrī paredzētajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!