Foto: Reuters/Scanpix

140 migranti no četrām laivām trešdien izkāpuši krastā Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku (RAF) bāzē Kiprā. Šī ir pirmā reize kopš migrantu krīzes sākuma, kad bēgļi ieradušies taisnā ceļā uz suverēnu britu pārvaldītu teritoriju, vēsta laikraksts "The Independent".

Laivas ar bēgļiem Akrotiri bāzē Kipras dienvidu krastā ieradušās agri no rīta. No šejienes britu lidmašīnas dodas bombardēt "Islāma valsts" pozīcijas Irākā un Sīrijā.

"Pagaidām mēs neesam noskaidrojuši, no kurienes viņi ir ieradušies," laikrakstam pastāstīja bāzes runasvīrs. Akrotiri ir viena no divām suverēnām britu teritorijām Kiprā.

Par spīti tuvumam Sīrijai, Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts Kipra nav piedzīvojusi masveida bēgļu un migrantu pieplūdumu, kāds vērojams Itālijā un Grieķijā, kur šogad pa jūru ieradušies jau 500 000 cilvēku.

Bēgļi un migranti izvairās no salas, jo tā atrodas relatīvi tālu no pārējās ES un ir sarežģījumi no Kipras tikt tālāk, skaidro "The Independent".

Vēstīts, ka ES piedzīvo lielāko migrācijas krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām.

Galvenokārt ieceļotāji ir sīrieši, kas bēg no kara savā valstī, bet tāpat Eiropā ierodas eritrejieši, afgāņi un citu valstu iedzīvotāji, kas bēg no vardarbības un nabadzības.

Lieli bēgļu pūļi ir ieradušies Grieķijā ar laivām no Turcijas, lai tālāk mērotu ceļu caur Maķedonijai, Serbijai un Ungārijai, un nonāktu Austrijā vai Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!