Foto: AP/Scanpix
Vismaz viens no teroristiem, kuri piektdien veica nāvējošus uzbrukumus Parīzē, Eiropā ieradies kopā ar Sīrijas bēgļiem, vēsta CNN, atsaucoties uz kādu anonīmu Francijas parlamenta senatoru.

Senators piedalījies Iekšlietu ministrijas sapulcēs par Parīzes dramatiskajiem notikumiem, kur runāts par teroristu nonākšanu Francijā. Kopā ar bēgļiem no Sīrijas ieradies arī vīrietis, kurš uzspridzinājies pie "Stade de France" stadiona.

3. oktobrī šis terorists ieradies kopā ar bēgļiem Grieķijas salā Lerosā. Viņš sevis dēvējis par Ahmadu al Mohamedu un pēc pieņemtajiem jaunajiem noteikumiem, kas ir labvēlīgāki bēgļu pūļiem, lūdzis jaunu pasi. Vēlāk Mohameds viesojies Maķedonijā, Serbijā un Horvātijā. Pēc sprādzieniem pie "Stade de France" teroristam noņemtie pirkstu nospiedumi sakrituši ar Lerosā ņemtajiem, kad vīrietis saņēmis bēgļa dokumentus.

Vēl pie "Stade de France" uzspridzinājušies divi citi teroristi, pie kuriem atrastas viltotas Turcijas pases, apstiprinājis senators. Francijas amatpersona pieļauj, ka tādējādi "Islāma valsts" (IS) teroristi ļoti profesionāli vairākās grupas spēj iekļūt Eiropā, "saplūstot" ar bēgļu pūļiem, kas patiešām bēg no Sīrijas.

Vēlāk Francijas Tieslietu ministre Kristiana Taubira noliedza izskanējušās runas, jo nav astiprinājusies teroristu saikne ar bēgļu plūsmu no Sīrijas.

Pagaidām oficiāli zināms, ka piektdienas vakarā Parīzē veiktajos teroraktos nogalināti 129 cilvēki, bet 352 guvuši dažāda smaguma ievainojumus. Uzbrukumi veikti sešās dažādās vietās Parīzē. Atbildību par uzbrukumiem jau uzņēmusies IS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!