Foto: AP/Scanpix
Miruši trīs no Parīzes teroraktos ievainotajiem cilvēkiem un 42 atrodas intensīvajā aprūpē, svētdien paziņojusi Parīzes slimnīcu administrācija, taču vēlāk informācija precizēta un bojā gājušo skaits neesot mainījies.

Tā nesniedza informāciju par kopējo Parīzes teroraktos bojāgājušo skaitu, bet Parīzes prokuratūra sestdien ziņoja par 129 mirušajiem. Slimnīcu sniegtā informācija liecina, ka kopējais mirušo skaits svētdien pieaudzis līdz 132.

Vēlāk Parīzes slimnīcu pārstāvji precizēja, ka sestdien miruši trīs ievainotie un jau tad bojāgājušo skaits sasniedzis 129, bet svētdien tas nav mainījies.

Smagā stāvoklī joprojām atrodoties 42 ievainotie, bet 35 cilvēki pārvietoti no intensīvās terapijas nodaļām. Pēc teroraktiem kopā slimnīcās nogādāti 415 cilvēki, no kuriem 218 jau ir devušies mājās.

Tikmēr Parīzē svētdien kādā no parkiem sākusies panika, jo paklīdušas baumas par šaušanu. Tomēr izdevies izvairīties no cilvēku masveida panikas, kas varētu novest pie spiešanās un iespējamiem cietušajiem. Savukārt citi avoti norāda, ka vienā no kafejnīcām kāds iekliedzis "Šāvējs!", pēc kā lielākā daļa apmeklētāju gūlusies uz grīdas. Kā norāda BBC, tas tikai parāda, cik saspringta situācija valdot Francijas galvaspilsētā.

Francijas policija svētdien izplatījusi fotoattēlu ar aizdomās turamo Parīzes teroraktu lietā. Policija identificējusi aizdomās turamo kā 26 gadus veco Salahu Abdeslamu. Beļģija izdevusi starptautisku orderi viņa arestam.

Policija lūgusi sabiedrību sniegt jebkuru informāciju, kas varētu novest pie viņa aresta, norādot, ka viņš varētu būt bijis iesaistīts Parīzes uzbrukumos.

Paziņojumā norādīts, ka aizdomās turamais ir bīstams, un cilvēki aicināti viņam netuvoties, bet paziņot policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!