Foto: AP/Scanpix
Divi no teroristiem, kas sarīkoja asiņainos uzbrukumus Parīzē, dzīvoja Beļģijas galvaspilsētā Briselē, atsaucoties uz informētiem avotiem, svētdien ziņo aģentūra "Belga".

Vēlāk šo informāciju CNN apstiprināja Beļģijas Federālās prokuratūras preses sekretārs Žans Toro.

Viens no teroristiem dzīvoja Briseles centrā, bet otrs Molenbekas rajonā. Abi bija Francijas pilsoņi, vēstīja "Belga".

Aģentūra arī ziņoja, ka Beļģijas varasiestādes saistībā ar Parīzes teroraktiem aizturējušas septiņus cilvēkus. Pagaidām vēl nav noskaidrots, vai viņi ir tieši saistīti ar uzbrukumiem.

Tikmēr Beļģijas prokuratūra pavēstījusi, ka divas automašīnas, ko izmantoja teroristi Parīzes uzbrukumos, bijušas iznomātas Beļģijā.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums "Islāma valsts".

Uzbrukumi notika sešās vietās Parīzē un tos īstenoja septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās, bet vienu nošāva policija. Teroristi darbojās trīs komandās un bija bruņojušies Kalašņikova automātiem un pašnāvnieku vestēm.

Iepriekš mediji vēstīja, ka Parīzes piepilsētā Monreijā atrasta viena no automašīnām, ko izmantojuši teroristi. Transporta līdzeklī atradušies vairāki Kalašņikova automāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!