Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas tiesa saistībā ar Parīzes teroraktiem piektdien izvirzīja apsūdzības sestajai personai, pavēstīja prokuratūra.

"Vakar Briselē nopratināšanai tika aizturēta kāda persona. Izmeklēšanas tiesnesis paturēja viņu apcietinājumā un izvirzīja viņam apsūdzības teroristiskās slepkavībās un darbībā teroristiskā organizācijā," teikts federālās prokuratūras izplatītajā paziņojumā.

Sīkākas ziņas par aizdomās turēto prokuratūra nesniedza.

Briseles tiesa iepriekš piektdien uz mēnesi pagarināja apcietinājuma termiņu vēl divām terorismā apsūdzētām personām - 31 gadus vecajam Francijas pilsonim Ali Ulkadi un kādam vārdā neminētam vīrietim, kas tika aizturēts otrdien.

Ulaki dienu pēc islāmistu sarīkotā slaktiņa Parīzē, kura laikā tika noslepkavoti 130 cilvēki, galveno aizdomās turēto Salahu Abdeslamu savā automašīnā ir vadājis pa Briseli, taču viņa advokāts apgalvo, ka Ulaki neko neesot zinājis par Abdeslama saistību ar noziegumu.

Tajā pašā laikā piektdien tika atbrīvoti divi cilvēki, kas tika aizturēti pēc kratīšanām Vervjē, kur janvārī apšaudē ar policiju tika nogalināti divi islāma ekstrēmisti.

Pirmie divi cilvēki, kas tika apsūdzēti saistībā ar Parīzes teroraktiem, bija 27 gadus vecais Muhameds Amri un 20 gadus vecais Hamza Atu. Viņiem 16. novembrī tika izvirzītas apsūdzības par to, ka viņi pēc nozieguma palīdzēja Abdeslamam bēgt no Parīzes uz Briseli.

Pagājušajā nedēļā apsūdzības tika izvirzītas arī 39 gadus vecajam marokānim Lazezam Abrimi, kura automašīnā tika atrasti divi šaujamieroči un asins pēdas.

Otrdien Beļģija izsniedza starptautisko aresta orderi 30 gadus vecā Muhameda Abrini aizturēšanai. Viņš pirms Parīzes teroraktiem nofilmēts kopā ar Abdeslamu automašīnā, kas vēlāk tika izmantota uzbrukumu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!