Foto: AFP/Scanpix
Beļģijā saistībā ar pagājušajā mēnesī Parīzē notikušo teroraktu izmeklēšanu aizturētās piecas personas pirmdien atbrīvotas bez apsūdzību izvirzīšanas, pirmdien paziņojusi prokuratūra.

Jau vēstīts, ka trīs cilvēki, tostarp divi brāļi, svētdienas vakarā tika aizturēti kratīšanā kādā dzīvoklī Briseles centrā un vēl divi cilvēki pirmdienas rītā tika aizturēti reidā Briseles piepilsētā Lākenā.

"Izmeklēšanas tiesnesis, kas specializējies terorisma lietās, atbrīvojis visas piecas personas, kas tika arestētas operāciju laikā vakar vakarā un šorīt," paziņoja prokuratūra, piebilstot, ka izmeklēšana turpinās.

Beļģijas policija joprojām turpina aktīvi meklēt 26 gadus veco Salahu Abdeslamu, kuru likumsargi tur aizdomās par līdzdalību Parīzes slaktiņā un kurš, domājams, dienu pēc teroraktiem atgriezās Beļģijā.

Kāds Beļģijas izmeklēšanā informēts avots ziņu aģentūrai AFP svētdien atklāja, ka Abdeslamam izdevies palikt nemanītam trīs policijas pārbaudēs, kad draugi transportēja viņu ar automašīnu no Parīzes uz Briseli neilgi pēc teroraktiem Parīzē.

Uzbrukumos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh".

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!