Foto: AFP/Scanpix

Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis pirmdien paziņoja, ka valsts demokrātija konservatīvās valdības vadībā ir labāk aizsargāta nekā izsakās daži ārvalstu komentētāji, un viņš uzaicināja Vācijas politiķus ierasties un to pārbaudīt.

Tādu viedokli ministrs pauda pirmdien pēc tikšanās ar Vācijas vēstnieku Rolfu Nikelu, kuru viņš izsauca, lai izteiktu protestu par Vācijas politiķu paziņojumiem, kas esot vērsti pret Poliju.

Nikels norādīja, ka Polijas un Vācijas attiecības ir "dārgums, kas ir jāaizsargā".

Svētdien Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs Polijas pašreizējo politiku salīdzināja ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina darbību. Cits Vācijas politiķis - Sociāldemokrātiskās partijas biedrs Folkers Kauders - nesen aicināja ieviest sankcijas pret Poliju.

Vācijas un Polijas attiecības ir kļuvušas saspīlētas kopš Polijā oktobrī pie varas nāca konservatīvā valdība partijas "Likums un taisnīgums" vadībā, kas paziņoja, ka neuzņems patvēruma meklētājus.

Vairāki Vācijas un Eiropas Savienības politiķi arī ir pauduši bažas par jauno Polijas mediju likumu, kas valdību pilnvaro tiešā veidā iecelt sabiedrisko raidorganizāciju vadītājus. EP prezidents no Vācijas Šulcs iepriekš ir salīdzinājis notikumus Polijā ar apvērsumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!