Foto: AFP/Scanpix

Pēdējo dienu laikā Grieķijā strauji pieaudzis imigrantu pieplūdums no Turcijas, sestdien vēsta Grieķijas laikraksts "Katemirini". No 16. līdz 18. februārim Grieķijā ieradušies vairāk nekā 11 000 imigrantu.

Imigrantu skaita pieaugums sakritis ar Eiropas Savienības (ES) īpašā migrācijas samita sākumu, norāda laikraksts, pieļaujot, ka tas noticis Turcijas darbību rezultātā, kas tādējādi cenšas izdarīt spiedienu uz ES partneriem.

ANO bēgļu aģentūras dati liecina, ka 18. februārī Grieķijā ieradušies 4600 imigrantu, bet 19. februārī - 4800. Kopš gada sākumu Grieķijā vidēji ieradušies 1740 imigranti dienā.

ES samita dalībnieki piektdien paziņoja, ka marta sākumā notiks ārkārtas tikšanās bēgļu jautājumā, kurā piedalīsies arī Turcija.

Atbilstoši ES robežaģentūras "Frontex" datiem imigrantu skaits, kuri pērn ieradušies ES, pārsniedz 1,2 miljonus. Lielākā imigrantu daļa necenšas palikt pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Imigrantu vidū tikai 30 % ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!