Maķedonijai ieviešot stingrākus robežšķērsošanas noteikumus, tūkstošiem nesen no Turcijas Grieķijā ieradušos nelegālo migrantu pirmdien pulcējās Pirejas ostā.

Vairāk nekā 4000 nelegālo migrantu pirmdien tika nogādāti Atēnās no Egejas jūras salām. Grieķijas mediji ziņo, ka nav ieradušies autobusi, ar kuriem bija paredzēts imigrantus nogādāt uz ziemeļiem, acīmredzami tāpēc, lai novērstu vardarbīgu drūzmēšanos uz valsts robežas ar Maķedoniju.

Grieķijas iekšlietu ministra vietnieks migrācijas jautājumos Joannis Muzals svētdien vakarā norādīja valsts televīzijai, ka vairāk nekā 5000 cilvēku ir iestrēguši uz Maķedonijas robežas, nezinot, vai viņiem tiks dota atļauja to šķērsot.

Maķedonija ir paziņojusi, ka šobrīd laiž cauri tikai Sīrijas un Irākas pilsoņus. Līdzīgu lēmumu ir pieņēmusi arī tās ziemeļu kaimiņvalsts Serbija.

Līdz šim arī Afganistānas pilsoņiem tika ļauts šķērsot Maķedonijas robežu.

Baidoties, ka Austrija slēgs savu robežu nelegālajiem imigrantiem, tā sauktā Balkānu migrācijas maršruta valstis ir ieviesušas pasākumus, lai nepieļautu imigrantu palikšanu to teritorijā. Šo pasākumu vidū ir ekonomisko migrantu neielaišana un stingrāka robežkontrole.

Pēdējo 12 mēnešu laikā "Balkānu maršrutu" šķērsoja vairāk nekā miljons nelegālo migrantu. Gandrīz visi no tiem turpināja ceļu uz Vāciju un citām turīgajām Rietumeiropas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!