Foto: AP/Scanpix

Grieķija vēlas sūtīt atpakaļ uz Turciju 308 migrantus, kas lielākoties ir Marokas, Tunisijas vai Alžīrijas pilsoņi, saskaņā ar Grieķijas un Turcijas 2002. gadā noslēgtu vienošanos, otrdienas vakarā sacīja ziņu avots Grieķijas valdībā.

Ziņu avots Pilsoņu aizsardzības ministrijā, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, informēja, ka puse no šīs migrantu grupas jau ir nosūtīta atpakaļ, bet pārējie turp dosies līdz trešdienas beigām.

Vairāki desmiti migrantu no Ziemeļāfrikas valstīm jau janvāra sākumā tika nosūtīti atpakaļ uz Turciju saskaņā ar šo vienošanos, sacīja ziņu avots. Grieķija, kur pērn no Turcijas ieradās simtiem tūkstoši migrantu, ir vairākkārt mēģinājusi nosūtīt viņus atpakaļ uz Turciju saskaņā ar 2002. gada divpusējo vienošanos, bet Turcija bieži atteikusies viņus pieņemt.

Naudas trūkuma māktā Grieķija mēģina tikt galā ar masveidīgo migrantu pieplūdumu, un tās valdība pēdējos mēnešos ir aicinājusi Turciju īstenot minēto vienošanos.

"Mums ir jāatjaunina šī vienošanās ar Turciju," pirmdien intervijā telekanālam "Star TV" sacīja Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs, "ja nav sadarbības ar Turciju, tad mēs nevaram panākt būtiskus rezultātus migrantu pieplūduma samazināšanai."

Turcijas ārlietu ministrs Mevluts Čavušolu plāno piektdien apmeklēt Atēnas trīs dienas pirms ES un Turcijas samita Briselē par migrācijas krīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!