Ziemeļīrijas policija svētdien paziņoja, ka atradusi lielu slēptuvi ar spridzekļu detaļām un sprāgstvielām, pastiprinot bažas par iespējamajiem uzbrukumiem, kas varētu notikt saistībā ar šomēnes gaidāmo simto gadskārtu kopš 1916.gada Lieldienu sacelšanās, kura ievadīja Īrijas neatkarības atgūšanu no Lielbritānijas.

Spridzekļu gatavošanai nepieciešamie materiāli un puspabeigti spridzekļi bija aprakti plastmasas mucās kādā dabas parkā, aptuveni 50 kilometrus no Belfāstas, rajonā, kur dzīvo galvenokārt unionisti.

Policija gan paziņojusi, ka ir pāragri šo atradumu saistīt ar kādu konkrētu grupējumu, bet norādījusi, ka tai ir vairāki izmeklēšanas pavedieni, un aicinājusi sabiedrību būt modrai.

Diennakti iepriekš Belfāstas rietumdaļā tika atrasti un padarīti nekaitīgi divi spridzekļi, bet piektdien Belfāstā ceļā uz darbu tika ievainots kāds cietuma apsargs, kad sprāga zem viņa automašīnas piestiprināta bumba.

Pēc šā uzbrukuma Ziemeļīrijas policijas pārstāvis norādīja, ka policija ir ļoti nobažījusies par iespējamiem uzbrukumiem pirms 27.marta, kad tiks pieminēta Lieldienu sacelšanās simtgade, ko ar vērienīgiem pasākumiem plāno atzīmēt gan Īrijas Republikā, gan Ziemeļīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!