Foto: Kadrs no video

Ukrainas spēki valsts austrumos karadarbības zonā Volnovahas rajonā notriekuši Krievijā ražotu bezpilota lidaparātu, atsaucoties uz Ukrainas Drošības dienesta (UDD) paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

Krievijas ražojuma drons "ZALA 421-04M" nokritis mīnu laukā, tāpēc tā sasniegšana prasījusi zināmu laiku. Šādi lidaparāti tiek izmantoti sliktos meteoroloģiskajos apstākļos un nelielu kravu nomešanai, skaidro UDD.

"Teroristiskie grupējumi šajā rajonā regulāri izmanto dronus, pārkāpjot Minskas vienošanos. Specdienesta pārstāvji ne reizi vien fiksējuši, ka pēc bezpilota lidaparātu parādīšanās intensificējas ukraiņu karavīru pozīciju apšaudīšana pie Graņitnojes ciema," teikts paziņojumā.

UDD tehniskie speciālisti sākuši drona atmiņas kartē saglabāto video un fotogrāfiju pārbaudi.

Ukrainas austrumos kopš 2014. gada pavasara notiek karš starp Krievijas apbruņotajiem kaujiniekiem, kuri pārņēmuši atsevišķas Doņeckas un Luhanskas apgabala teritorijas, un Ukrainas spēkiem. Par spīti formāli spēkā esošajam pamieram, ik dienu pienāk ziņas par apšaudēm, bojāgājušajiem vai cietušajiem.

Krievija savu iesaisti konfliktā tieši nav atzinusi un noliedz, ka Ukrainā atrastos tās karavīri un ka tā apbruņotu separātistus. Tiesa, Maskava nenoliedz, ka uz Ukrainu no Krievijas karot prokremlisko spēku pusē dodas brīvprātīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!