Foto: DELFI
Par spīti formāli spēkā esošajam pamieram Ukrainas austrumos joprojām turpinās karš un tiek zaudētas dzīvības, bet daudzi cilvēki ir apņēmības pilni turpināt cīņu līdz Ukrainas pilnīgai uzvarai un zaudēto teritoriju atgūšanai. Par "Delfi" pieredzēto braucienā uz karadarbības zonu Donbasā var lasīt rakstu sērijā.

'Delfi' Ukrainā: Snaiperu 'safari' un Latvijas karogs pie Doņeckas lidostas

Foto: DELFI

Pēdējais blokpostenis pirms priekšējām pozīcijām, ceļš pēc dažiem desmitiem metru iziet atklātā laukā un šķērso Doņeckas apvedceļu. Karavīri brīdina, ka atlikušais nepilnus divus kilometrus garais ceļa posms jābrauc iespējami ātri, jo to mēdz apšaudīt pretinieka snaiperi.

Lasīt vairāk

Batkoms Čornijs: kamēr pēdējais kacaps nepametīs mūsu zemi – mēs karosim

Foto: DELFI

Ukrainas brīvprātīgie karotāji ir labi sagatavoti, augsti motivēti un gatavi cīnīties līdz galam, lai pilnībā atbrīvotu Ukrainas teritoriju no prokremliskajiem kaujiniekiem un Krievijas karaspēka, portālam "Delfi" atklāja Ukrainas Brīvprātīgo armijas (UDA) bataljona komandieris ar segvārdu Čornijs (Melnais).

Lasīt vairāk

Krievs no Sanktpēterburgas: man pirmajam jāiet karot par Ukrainu

Foto: Privātais arhīvs

Bruņotais konflikts Ukrainas austrumos, lai gan ne vienmēr tiek tā nosaukts, būtībā ir karš starp Ukrainu un Krieviju, kurā prokremliskie separātisti tiek stutēti ar apjomīgu ieroču un kaujinieku plūsmu no lielās kaimiņvalsts. Kremļa propaganda iedzīvotājus biedē ar Kijevas "fašistu huntu" un Rietumu sazvērestību sagraut Krievzemi, veicinot pretukrainisku noskaņojumu sabiedrībā.

Lasīt vairāk

Terorista Besa bieds Karabahs: kaut pa milimetram atgūsim savu zemi

Foto: DELFI

Ukrainā netrūkst cilvēku, kuri dažādos veidos ir gatavi atbalstīt valsts austrumos karojošos un sapņo par savas zemes atbrīvošanu un kara izbeigšanu. Tāds ir arī voluntieris ar segvārdu Karabahs, īstajā vārdā Oļegs. Līdzās palīdzības vākšanai un nogādāšanai uz karadarbības zonu, viņš arī pats mēdz ņemt rokās ieroci un pievienoties karavīriem ierakumos.

Lasīt vairāk

'Delfi' Ukrainā: Asinis uz melnzemes un zili dzeltenā

Foto: DELFI

Tā sauktās Ukrainas Brīvprātīgo armijas (UDA) bataljona bāzē Dņepropetrovskas apgabalā, pavisam netālu no Doņeckas reģiona un karadarbības zonas, lietainā marta pēcpusdienā, kad tur viesojās portāls "Delfi", ir brīvdiena. Neliela karavīru grupa poligonā apgūst šaušanu ar kalašņikoviem, bet vairums pavada laiku kazarmās.

Lasīt vairāk

'Delfi' Ukrainā: No Rīgas līdz Doņeckas frontes dubļainajiem ierakumiem

Foto: DELFI

Brauciens sākas rīta agrumā. Zilajam VW mikroautobusam pie spoguļa rotājas Ukrainas karoga krāsu vimpelis ar ģerboni. Aiz stikla uz priekšējā paneļa numura zīmes imitācija ar Krievijas prezidentam neglaimojošu uzrakstu. Ikdienā mikroautobuss kalpo kā trīs bērnu tēva Jāņa ģimenes transports, bet tagad sēdekļi ir izņemti un salons līdz augšai piekrāmēts ar Ukrainas karavīriem saziedotām mantām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!