Foto: Sputnik/Scanpix

Teroristu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") hakeru vienība jeb "Kiberkalifāts", iespējams, ir Krievijas radīts veidojums. Vācijas eksperti uzskata, ka "Daesh" pagaidām nav spējīgi izpildīt sarežģītus spiegošanas un sabotāžas uzbrukumus internetā, sestdien vēsta vācu laikraksts "Der Spiegel".

Ir daudz norāžu, ka "Kiberkalifātam" piedēvētos uzbrukumus patiesībā realizējuši Kremļa hakeri, par savā rīcībā nonākušo informāciju ziņo medijs. Tādas aizdomas radušās jau 2015. gada aprīlī, kad it kā "Daesh" hakeri bloķēja Francijas telekanālu "TV Monde", un tā interneta vietnē izteica draudus francūžiem.

Jaunākā iegūtā informācija liecina, ka Kremļa uzdevumā varētu būt veikti arī "Kiberkalifāta" hakeru uzbrukumi ASV bruņotajiem spēkiem 2015. gada, kā arī ASV Valsts departamentam un Saūda Arābijas iestādēm 2016. gada sākumā, atzīmē žurnāls.

Atsaucoties uz avotiem vācu spēka struktūrās, "Der Spiegel" ziņo, ka Krievijas specdienestu pakļautībā pašlaik varētu strādā vairāk nekā četri tūkstoši hakeru. Tas ir salīdzināms ar analogu personālu ASV, kuras ir paziņojušas, ka uz 2018. gadu ir nolemts palielināt kiberaģentu skaitu līdz vairāk nekā sešiem tūkstošiem speciālistu, skaidri medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!