Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 17. jūlijā, policija Francijas pilsētā Nicā aizturējusi vēl kādu vīrieti un kādu sievieti, kuri tiek turēti aizdomās par saikni ar teroraktu, kurā naktī uz piektdienu 31 gadu vecais Muhameds Lauežans Bulelams nogalināja 84 cilvēkus, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošās institūcijās, svētdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Par saistību ar teroraktu policija līdz šim bija aizturējusi septiņus cilvēkus, informē "Reuters".

Kā svētdien vēsta CNN, pirms terorakta Muhameds Lauežans Bulelams nosūtījis kādam nezināmam telefona numuram īsziņu ar tekstu "Vediet vairāk ieročus 5 līdz C", atsaucoties uz avotiem drošības dienestos, kas izmeklē teroraktu, ziņo medijs.

Muhameds Lauežans Bulelams pirms terorakta, iespējams, vismaz divas reizes iepriekš ar īrēto kravas automašīnu izbraucis pa to ielu, kur ceturtdienas vakarā sarīkoja teroraktu, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošās iestādēs, svētdien ziņo britu raidsabiedrība "Sky News".

Ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

Kā medijiem apstiprināja Parīzes prokurors Fransuā Molēnss, teroraktu pastrādājis tunisiešu izcelsmes francūzis Muhameds Lauežans Bulelams. Šobrīd vēl tiek skaidrots, vai viņš darbojies vienatnē, taču Francijas premjerministrs Manuels Valss paziņojis, ka uzbrucējs bijis saistīts ar radikālo islāmu, turpretim Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs medijiem norādījis, ka nevar apstiprināt terorista rīcības motīvu saistību ar radikālo islāmu.

Atbildību par teroraktu Nicā, kura laikā tika noslepkavoti 84 cilvēki uzņēmies islāmistu teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), sestdien paziņojis par "ziņu aģentūru" dēvētais ekstrēmistu organizācijas atzars "Amaq".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!