Foto: AFP/Scanpix
31 gadu vecais Muhameds Lauežans Bulelams, kurš naktī uz piektdienu Nicā nogalināja 84 cilvēkus, vairākus gadus apmeklēja psihologu, atsaucoties uz terorista māsas Rebabas teikto, sestdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Manam brālim bija psiholoģiskas problēmas. Mēs arī pašlaik esam nodevuši policijai dokumentus, kuros ir redzams, ka viņš vairākus gadus ir apmeklējis psihologa konsultācijas," aģentūrai sacīja terorista māsa, kura norādīja, ka brālis pie psihologa konsultējies arī pirms došanās no Tunisijas uz Franciju 2005. gadā.

Rebaba medijam norādījusi, ka brālis nekad iepriekš neesot zvanījis vecākiem, bet pēdējā laikā tas viņam kļuvis par ieradumu. "Pagājušajā mēnesī viņš mums zvanīja katru dienu, kā arī nosūtīja naudu. Viņš pat zvanīja vairākas reizes dienā," uzsvēra terorista māsa.

Ibrahims Bulelams - terorista brāļadēls, "Reuters" apgalvojis, ka viņa tēvocim nekad neesot bijušas naudas problēmas. Tāpat viņš radiniekiem esot stāstījis, ka šonedēļ plānojot braukt uz Tunsiju, lai paviesotos ģimenes pasākumā.

Terorista māsa un brāļadēls ziņu aģentūrai uzsvēruši, ka nav saskatījuši Muhameda uzvedībā kādas neparastas pazīmes, kā arī ko tādu, kas varētu liecināt par viņa saistību ar radikālo islāmu.

Savukārt terorista tēvs medijiem atklājis, ka dēlam iepriekš bijis nervu sabrukums.

"Viņš ārstējās, lietoja medikamentus, un mēs domājām, ka viņam klājas labi," BBC korespondentei Ranai Džavadai pastāstījis Bulela tēvs Montirs, kurš esot dēlu vedis pie psihologa. "Dažkārt viņam bija nervu sabrukums un viņš visu lauza, demolēja," stāstījis vīrietis, piebilstot, ka uztraukuma laikā dēls mēdzis lauzt itin visu, kas apkārt. Tāpat terorista tēvs pieļāvis, ka dēla garīgās veselības problēmas pastiprinājušas problēmas privātajā dzīvē.

Ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

Kā medijiem apstiprināja Parīzes prokurors Fransuā Molēnss, teroraktu pastrādājis tunisiešu izcelsmes francūzis Muhameds Lauežs Bulels. Šobrīd vēl tiek skaidrots, vai viņš darbojies vienatnē, taču Francijas premjerministrs Manuels Valss paziņojis, ka uzbrucējs bijis saistīts ar radikālo islāmu, turpretim Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs medijiem norādījis, ka nevar apstiprināt terorista rīcības motīvu saistību ar radikālo islāmu.

Atbildību par teroraktu Nicā, kura laikā tika noslepkavoti 84 cilvēki uzņēmies islāmistu teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), sestdien paziņojis par "ziņu aģentūru" dēvētais ekstrēmistu organizācijas atzars "Amaq".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!