Londonas policija lūgusi armijas palīdzību Londonas Hītrovas lidostas apsargāšanā, baidoties, ka "Al Qaeda" varētu izmantot musulmaņu no trešdienas līdz sestdienai ilgstošos "Eid al Adha" jeb "Ziedošanas svētkus" uzbrukumu veikšanai.
Vairāk nekā 400 kareivji otrdienas rītā ieņēma pozīcijas Hītrovas lidostā, kas ir viena no noslogotākajām pasaulē. Paredzams, ka lidostas apsardze tiks pastiprināta arī ar dažām bruņumašīnām.

Radikālais musulmaņu līderis šeihs Omars Bakri Mohammeds, kurš 1991.gada Persijas līča kara laikā kļuva slavens, pasludinot fatvu jeb nāves sodu Lielbritānijas premjerministram Džonam Meidžoram, otrdien brīdināja par pašnāvnieku uzbrukumiem Lielbritānijai.

"Es būtu uzmanīgs, Lielbritānijā ir cilvēki, kas ir "Al Qaeda" atbalstītāji, un šie cilvēki - islamiski runājot - ir cilvēki, kas uzskata, ka viņiem ir tiesības atriebties," viņš brīdināja.

"Tādēļ es brīdinātu cilvēkus būt piesardzīgiem. Neejiet valdības ēkās, neuzturieties jebkādās finanšu institūcijās, turieties tālāk no šīm vietām," viņš sacīja BBC radiostacijai.

Tajā pašā laikā Lielbritānijas Musulmaņu padomes pārstāvis Inajats Bunglavala noraidīja Bakri izteikumus, norādot, ka viņš ir slavens ar "sašutumu izraisošām" piezīmēm virsrakstu iekarošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!