Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien, 10. augustā, Kanādas Ontario provincē nošauts vīrietis, kurš tuvāko 72 stundu laikā plānoja īstenot teroraktu, vēsta raidsabiedrība BBC.

24 gadus vecais Ārons Draivers iepriekš paudis atbalstu teroristiskajam grupējumam "Daesh" ("Islāma valsts") un norādījis, ka drīzumā plāno sarīkot teroraktu vienā no Kanādas pilsētām. Vīrietis piesaistījis ASV uzmanību un tā informāciju nodevusi Kanādas policijai, raksta aģentūra "Reuters".

Trešdien, veicot reidu, policija 24 gadus veco vīrieti nošāvusi. Vietējie mediji vēsta, ka viņš savās mājās detonējis bumbu un plānojis uzspridzināt vēl vienu, bet likumsargi vīrieti nošāvuši.

Vīrietis pērn tika arestēts par sociālajos tīklos atklāti paustu atbalstu "Daesh".

Trešdienas rītā Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) Kanādas varasiestādēm paziņoja, ka Draivers ir iesaistīts ar terorismu saistītās aktivitātēs, vēsta "Reuters". Reida laikā, sprāgstot Draivera detonētajai bumbai, ievainojumus guvis kāds taksists, kurš uz vīrieša māju izsaukts īsi pirms vīrietis ticis nošauts.

24 gadus vecais vīrietis mēdza izmantot segvārdu Haruns Abdurahmans. Šobrīd nav zināms, kādu teroraktu viņš plānoja īstenot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!