Krievijas prezidents Vladimirs Putins vizītes laikā Francijā izteicis nožēlu par mēģinājumiem ieviest jaunu sadalījumu Eiropā.
Otrdienas vakarā Francijas telekanāla TF-1 tiešajā ēterā viņš paziņoja, ka Krievija "ir Eiropas valsts ģeogrāfijas, mentalitātes un kultūras ziņā". "Mēs apsveicam apvienošanās procesus Eiropā, Krievija nevar iedomāties savu attīstību bez Eiropas," viņš teica.

"Mēs nevēlamies, lai rastos jaunas sadalījuma līnijas Eiropā. Mūsu tirdzniecības apgrozījums ar Eiropu ir gandrīz 50 procenti. Taču līdz ar jaunu dalībvalstu uzņemšanu Eiropas Savienībā, kur ir spēkā īpaši tirdzniecības un ekonomiskie noteikumi, Krievijas ekonomiskās attiecības ar šo Eiropas daļu var tikt pakļautas nopietnam pārbaudījumam," uzsvēra Krievijas prezidents.

Putins arī pauda nožēlu, ka Krievijas iedzīvotāji nevarēs bez vīzām braukt uz Centrālās un Austrumeiropas valstīm. "Dažreiz rodas iespaids, ka kāds bīda Krieviju Eiropas politikas malā. Tajā pašā laikā visi vēlas veidot attiecības ar Krieviju. Mēs esam ieinteresēti sadarbībā un ceram, ka situācija attīstīsies pozitīvā virzienā," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!