Foto: AP/Scanpix

ASV Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps otrdien telekanālam "Fox News" pauda pārliecību, ka viņa kampaņa cīņā par Balto namu ir "ļoti tuvu vai uzvar".

"Godīgi sakot, mums kopumā tiešām iet ļoti labi," sacīja Tramps, neraugoties uz to, ka lielākajā daļā aptauju gan visas valsts mērogā, gan vairumā izšķirošo štatu viņš no demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones atpaliek.

Abi kandidāti galveno uzmanību līdz vēlēšanām atlikušajās dienās veltīs aptuveni desmit svārstīgajiem štatiem, kuros iznākumu joprojām ir grūti prognozēt.

Svarīgākais no tiem ir Floridas štats, par kuru Tramps atzina, ka viņam tur "ir jāuzvar". Gan Tramps, gan Klintone otrdien savas aktivitātes bija izvērsuši šajā štatā.

Aptaujas liecina, ka Klintone ir vadībā Floridā, Nevadā, Pensilvānijā un Ziemeļkarolīnā, bet Trampam ir neliels pārsvars Ohaio.

Kampaņas gaitā sarukusi distance starp kandidātiem pat tādos štatos, kas tradicionāli bijuši republikāņu bastioni. Tā Klintonei izredzes vairojušās Arizonā un pat Teksasā, kur republikāņu kandidāti tradicionāli demokrātus apsteiguši par vairāk nekā desmit procentpunktiem, bet Tramps Klintoni tur šobrīd apsteidz vairs tikai par trim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!