Foto: Reuters/Scanpix

Irākas drošības spēki pirmdien pavirzījušies tuvāk teroristu grupējuma "Daesh" kontrolētajai Mosulai ar mērķi ieņemt pozīcijas pāris simt metru no pilsētas austrumu robežām.

Aģentūra AFP, atsaucoties uz avotu armijā, ziņoja, ka ceļā uz Mosulu neieņemti palikuši tikai divi ciemati, kas tagad izraudzīti par mērķi. "Ja mums tas izdosies, mēs atradīsimies tikai pāris simt metru no Mosulas," AFP norādīja Irākas drošības spēku pretterosima dienesta pulkvežleitnants.

Pirmdien lidmašīnas bombardēja "Daesh" pozīcijas un militārās tehnikas konvojs apšaudīja džihādistu kontrolētos apgabalus.

اللحظات الاولى لاقتحام قوات #بدر_الجناح_العسكري قرية الجرن السفلى احد اهم معاقل داعش غرب الموصل بوجود المجاهد #هادي_العامري #قرعت_طبول_النصر pic.twitter.com/zfxArO1SBa— Captain 313 (@hsseinamer31815) October 30, 2016

Operācijas komandcentrs, kas koordinē Irākas karu pret "Daesh", ziņoja, ka pretterorisma dienests un armijas spēki sākuši ofensīvu, lai pietuvotos Mosulas kreisajam krastam no trīs pusēm. Mosulai cauri tek Tigras upe, kas sašķeļ pilsētu divās daļās. Pilsētas austrumu pusi irākieši dēvē par kreiso krastu, bet rietumu pusi - par labo krastu.

#الحشد_الشعبي يرحل #انغماسي_داعشي يقود عجلة مفخخة إلى جهنم مع جده يزيد
.
.
.
#الحشد_ثبات_وفداء pic.twitter.com/JqsC8bTpBf— Captain 313 (@hsseinamer31815) October 30, 2016

Operācija Mosulas atbrīvošanai no džihādistiem sākās pirms divām nedēļām. Operācijā piedalās desmitiem tūkstošu Irākas armijas karavīru, virzoties uz priekšu galvenokārt trīs frontēs: no ziemeļiem, austrumiem un dienvidiem.

Irānas atbalstītie šiītu grupējumi nedēļas nogalē atklāja vēl vienu fronti. Šie spēki nevirzās tieši uz Mosulu, bet dodas uz Tell Afaru, kas atrodas uz rietumiem no Mosulas (kartē virzienu iezīmē sarkanā bulta pa kreisi). Mērķis ir šo pilsētu ieņemt un pārraut džihādistu apgādes līnijas starp Mosulu un Sīrijas robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!