Foto: AP/Scanpix Reuters/Scanpix

Eiropas Savienībai (ES) jāierobežo imigrācija, atsakoties no patvēruma pieprasījumu pieņemšanas savā teritorijā un izveidojot iesniegumu pieņemšanas centrus ārpus bloka robežām, teikts Austrijas aizsardzības ministra Pētera Doskocila iesniegtajos priekšlikumos.

"Tas glābs dzīvības un ierobežos organizēto cilvēku kontrabandu," teikts Doskocila sagatavotajā ziņojumā, kas piektdien nonācis atklātībā.

Jaunizveidotajos centros ES amatpersonas varēs ātri noskaidrot, vai personai ir nepieciešama aizsardzība. Viena no vietām, kur varētu izveidot šādus centrus, būtu Nigēra, teikts dokumentā, kurā citas konkrētas valstis nav minētas. Tie patvēruma pieprasītāji, kuru iesniegumi tiktu akceptēti, tiktu tieši nogādāti attiecīgajā uzņēmējvalstī, iesaka Doskocils.

Vienlaikus viņš netieši ieteicis noteikt visas ES mērogā uzņemamo patvēruma meklētāju griestus, norādot, ka "katrai dalībvalstij ir kapacitātes limits, ko pārsniedzot integrācija ir neiespējama".

Kā liecina ES robežapsardzības pārvaldes "Frontex" piektdien publiskotie dati, Eiropā ieceļojušo nelegālo imigrantu skaits pagājušā gadā salīdzinājumā ar 2015. gadu ievērojami sarucis. Tas samazinājies gandrīz par divām trešdaļām, nokrītoties līdz 364 000.

Lai gan to nelegālo imigrantu skaits, kas pa Vidusjūru ieradušies Itālijas piekrastē, sasniedzis rekordaugstu līmeni, to kompensējusi caur Grieķiju ieceļojošo nelegālo imigrantu straumes apsīkšana.

Neskatoties uz to, pa tā dēvēto Balkānu maršrutu Rietumeiropu pērn tomēr izdevies sasniegt 123 000 nelegālo imigrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!