Atbildību par trešdien notikušo uzbrukumu Londonā, kurā nogalināti četri un ievainoti ap 40 cilvēki, uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), vēsta laikraksts "Independent".

Teroristu organizācijas propagandas medijā "Amaq" paziņots, ka uzbrukumu pie Lielbritānijas parlamenta ēkas veicis džihādistu pasludinātā "kalifāta karavīrs". Uzbrucējs atsaucies "Daesh" aicinājumam uzbrukt civiliedzīvotājiem un drošībniekiem valstīs, kuras ir iesaistītas ASV vadītajā koalīcijā, kas veic uzlidojumu pret teroristiem Irākā un Sīrijā.

"Deesh" bieži uzņemas atbildību par uzbrukumiem, kurus nav tieši vadījis, bet, kuri tiek publiski saistīti ar viņu ideoloģiju.

Vēstīts, ka trešdien uzbrucējs uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, nogalinot trīs un ievainojot vēl vismaz 40 cilvēkus. Tad uzbrucējs devās tālāk uz parlamenta ēku, pie kuras nodūra policistu, bet pats tika nošauts.

BBC ceturtdien ziņo, ka uzbrucēju nošāvis aizsardzības ministra Maikla Falona miesassargs, nevis rutīnas parlamenta apsargs. Šīs ziņas ne policija, ne valdība vēl nav apstiprinājusi.

Uzbrucējs darbojies viens un iespaidojies no starptautiskā terorisma, atzina policija. Taču policijas reidos saistībā ar incidentu aizturētas jau astoņas personas.

29 teroraktā cietušie joprojām ārstējas slimnīcās, septiņu pacientu stāvoklis ir kritisks, ceturtdien žurnālistus informēja Skotlendjarda pārstāvis Marks Rovlijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!