Foto: stock.xchng

Londonas ziemeļaustrumos ceturtdienas vakarā vairākiem cilvēkiem sejā ielieta skābe, piektdien paziņojusi Lielbritānijas policija.

Aizdomās par līdzdalību šajos noziegumos policija aizturējusi 16 gadus vecu vīrieti.

Divi vīrieši uz mopēda ielēja skābi sejā kādam citam 32 gadus vecam mopēda vadītājam un pēc tam uzlēca uz viņa spēkrata un ar to aizbrauca. 72 minūšu laikā notika pieci šādi uzbrukumi.

Aizturētais jaunietis tiek turēts aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu un laupīšanu.

Policija atklāja, ka vairāki cietušie guvuši smagas traumas, sevišķie viens jauns vīrietis. Policija lūgusi atsaukties tos, kuri varētu sniegt kādu informāciju par šiem uzbrukumiem.

Metropoles policijas informācija liecina, ka kopš 2010. gada ziņots par vairāk nekā 1800 uzbrukumiem, kuros izmantoti kodīgi šķidrumi. Tie lielā skaitā izmantoti slepkavību, laupīšanu un izvarošanu gadījumos.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja uzbrukumus nosaukusi par šausminošiem.

"Uzbrukumi ar skābi ir absolūti barbariski. Tā valstī ir jauna tendence. Skābe var radīt šausmīgus ievainojumus," radiostacijā LBC paziņoja Metropoles policijas vadītāja Kresida Dika.

Organizācijas "Acid Survivors Trust International" pārstāvis Džafs Šahs norādījis, ka aizvadītā gada laikā dubultojies ar skābi veikto uzbrukumu skaits. Viņš arī rosināja ieviest bargākus sodus par kodīgu vielu glabāšanu.

Tomēr Nacionālā Policijas priekšnieku padome atzina, ka ir praktiski neiespējami aizliegt visu kodīgo vielu pārdošanu, jo daudzas no tām ir saimniecībā izmantojamas preces, piemēram, balināšanas līdzekļi un kanalizācijas sistēmas tīrīšanas līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!