Foto: AFP/Scanpix/LETA

Brazīlijas eksprezidents Luiss Inasiu Lula da Silva sestdien devās uz Kuritibas cietumu, kur izcietīs 12 gadu cietumsodu par korupciju, vēsta ziņu aģentūra AFP.

72 gadus vecais Lula atlidoja ar policijas helikopteru, kurš nolaidās uz Kuritibas federālās policijas galvenās pārvaldes jumta.

Kad helikopters bija piezemējies, demonstrāciju dalībnieki aktīvi šāvuši raķetes, un policijai nācies pielietot asaru gāzi.

Astoņi cilvēki tika ievainoti.

Jau vēstīts, ka bijušais Brazīlijas prezidents pagājušajā gadā tika notiesāts par ekskluzīva dzīvokļa pieņemšanu no kāda būvniecības uzņēmuma.

Piektdien, ignorējot rīkojumu 24 stundu laikā ierasties Kuritibas pilsētas policijā, savu atbalstītāju ieskauts viņš piedalījās mītiņā metālapstrādes strādnieku arodbiedrības ēkā Sanbernardu du Kampu pilsētā.

Arodbiedrības ēkā bijušo prezidentu divas dienas bija iesprostojuši atbalstītāji, kas protestēja pret viņa nonākšanu cietumā.

Sestdien eksprezidents piekrita padoties varas iestādēm, taču piekļuvi viņam bloķēja atbalstītāju pūlis, kurš izkliedza: ''Nepadodies, paliec šeit, Lula!''

Visbeidzot, miesassargu ieskauts, viņš tika nogādāts policijas transportlīdzeklī, lai dotos uz lidostu un lidotu uz Kuritibu.

Cietuma kamera esot ļoti labā stāvoklī, ņemot vērā Brazīlijas cietumu standartus. Tajā ir arī privāta duša un tualete.

Lula joprojām ir ļoti populārs. Tiek lēsts, ka viņš varētu uzvarēt oktobrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!