Foto: Kadrs no video

Britu policijas pārvalde Skotlendjards publicējusi trīs jaunus videoierakstus, kuros Lielbritānijas pilsētā Solsberi redzami aizdomās turētie dubultaģenta Sergeja Skripaļa indētāji.

Skotelndjards norāda, ka video, kuros redzami Krievijas militārā izlūkdienesta GRU aģenti ar segvārdiem Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs, uzņemti ar novērošanas kamerām Solsberi 2018. gada 4. martā, kad ar nervus paralizējošo vielu "Novičok" tika saindēts Skripaļs.

Pirmais video ierakstīts pulksten 11.48 pēc vietējā laika – tajā vīrieši redzami izejam caur dzelzceļa stacijas turniketu.

Otrajā video, kas uzņemts pulksten 11.58, kungi iet gar degvielas uzpildes staciju Viltona ielā, kas atrodas netālu no Skripaļa mājas.

Trešais video uzņemts pulksten 13.00. Tajā Petrovs un Boširovs redzami uz Fišertona ielas dažas stundas pirms aizbraukšanas no Solsberi.

Jau ziņots, ka 66 gadus vecais bijušais GRU aģents Skripaļs un viņa meita Jūlija Lielbritānijas pilsētā Solsberi martā tika saindēti ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", tomēr pēc mediķu sniegtās palīdzības izdzīvoja.

Londonā uzbrukumā vaino Krieviju un konkrēti augstāko tās vadību Kremlī. Maskava savu saistību ar notikušo noliedz.

Trīs mēnešus pēc 4. marta uzbrukuma Skripaļiem smaržu pudelīti ar uzbrukumā izmantoto "Novičok" indi atrada vietējais iedzīvotājs Čārlijs Roulijs netālajā Eimsberi, kā rezultātā viņš tika hospitalizēts, bet viņa partnere Dona Stērdžesa pēc saskarsmes ar indi mira.

Septembrī Lielbritānija aizdomās par "Novičok" uzbrukumu izvirzīja apsūdzības diviem Krievijas pilsoņiem, kas esot Krievijas militārās izlūkošanas dienesta Ģenerālštāba Galvenās pārvaldes (GU, bet plašāk pazīstama ar veco nosaukumu - GRU) aģenti Petrovs un Boširovs.

Izmeklējošie žurnālisti drīz vien noskaidroja, ka patiesībā tie ir Krievijas varoņa titulu ieguvuši GRU aģenti Aleksandrs Miškins un Anatolijs Čepiga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!