Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas galēji labējo grupu aktīvisti otrdien bloķējuši iepirkšanās centra "Ocean Plaza" darbu, kurš pieder Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka oligarham Borisam Rotenbergam, ziņo aģentūra AFP.

Aktīvisti pie tirdzniecības centra ēkas dedzina signāllāpas, pie centrālās ieejas ir sanesuši riepas un ar krāsu apķēpājuši veikalu skatlogus. Tirdzniecības centrs uz laiku pārtraucis savu darbu.

Vairums aktīvistu ir organizācijas "Sokol" biedri, ziņo aģentūra UNIAN. Viņi norāda, ka protestē pret Krievijas pārstāvjiem piederoša biznesa darbošanos Ukrainā.

Jau pirmdien aktīvisti uz ēkas fasādes uzkrāsoja uzrakstus "Apturi Putinu", "Nepērc Krievijas", "Krievijas biznesu prom no Ukrainas", "Slava aizstāvjiem – nāve okupantiem", ziņo "Ukrainskaja pravda".

Skaļruņos protestētāji aicināja cilvēkus nepirkt Krievijā ražotas preces.

Pirmdienas vakarā no tirdzniecības centra tika evakuēti apmeklētāji, jo nenoskaidrotas personas centra telpā sameta dūmu sveces, raksta UNIAN.

Protesti notiek laikā, kad Krievijas un Ukrainas problemātiskās attiecības piedzīvo jaunu eskalāciju. To izraisīja konflikts pie Kerčas šauruma, kur Krievijas spēki 25. novembrī sagrāba trīs Ukrainas kuģus, kas mēģināja nokļūt Azovas jūras ostas pilsētā Mariupolē.

Pirmdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko izdeva rīkojumu par karastāvokļa pasludināšanu uz 30 dienām valsts reģionos, kuri robežojas ar Krieviju un starptautiski neatzīto Piedņestru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!