Foto: DELFI

Polijas ziemeļaustrumu Varmijas-Mazūrijas vaivadija pirms Otrā pasaules kara bija vācu Austrumprūsijas teritorija. Vēl tagad gleznainais Mazūrijas ezeru novads savos mežos slēpj ne mazumu liecību par nacistu varas gadiem – starp tiem bunkuru kompleksi un milzīgas slūžas ar nacistu ērgli.

Tūristiem un vēstures entuziastiem labi zināms Mazūrijas mežos izvietotais Ādolfa Hitlera militārais vadības centrs – bunkuru komplekss "Vilku midzenis" netālu no Kentšinas. Taču nedaudz vairāk kā 20 kilometrus uz ziemeļaustrumiem Polijas lauki un meži slēpj mazāk zināmu, bet iespaidīgu objektu – milzīgas slūžas ar nacistu ērgli.

"Tā kā Mazūrijas kanāls netika pabeigts, slūžām tā arī nav bijuši ielikti ūdens vārti. Hidrotehniskās būves celtniecība nacistu laikā bijusi slepena, kas varētu izskaidrot vēsturisko fotogrāfiju trūkumu. Nostāsti vēsta, ka betona iedziļinājumā jau bijis ievietots metāla nacistu ērglis ar svastiku nagos, kas pēc nacistiskās Vācijas sakāves ņemts nost un iekritis turpat kanāla ūdenī."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!