Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons svētdien vainoja opozīcijas leiboristu politiku par Londonas centrā nule kā pieredzēto teroraktu, kurā divi cilvēki tika nodurti.

Džonsons sacīja, ka iepriekšējā "kreiso valdība" ir atbildīga par politiku, ar kuru pieļauts, ka tiek atbrīvoti "tik bīstami" noziedznieki kā Usmans Kāns, kurš piektdien uz Londonas tilta nodūra divus cilvēkus.

Steidzamības kārtā tiek izskatītas aptuveni 70 no cietumiem atbrīvoto teroristu lietas, un Džonsons solīja spert soļus, lai gādātu, ka cilvēki netiek atbrīvoti no ieslodzījuma pirms termiņa beigām, ja viņi pastrādājuši smagus noziegumus.

Leiboristu līderis Džeremijs Korbins svētdien reaģēja, sakot, ka notiesātiem teroristiem "nav obligāti" jāizcieš viss piespriestais cietuma termiņš. Leiboristu ēnu kabineta tieslietu ministre Šami Čakrabarti savukārt norādīja, ka runāt par "atslēgu aizsviešanu" nav "pamācoši".

Piektdien vīrietis, kuru policija identificējusi kā 28 gadus veco Usmanu Kānu, Londonas centrā nodūra divus cilvēkus un sadūra vēl trīs, līdz garāmgājēji viņu savaldīja un policija viņu nošāva uz Londonas tilta. Kāns 2012.gadā tika atzīts par vainīgu terorisma noziegumos, bet 2018.gada decembrī tika atbrīvots no cietuma uz pārbaudes laiku. Teroristu grupējums "Daesh" sestdien uzņēmies atbildību par piektdien Londonas centrā notikušo uzbrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!