Foto: Kadrs no video

Baltkrievijas autoritārā līdera spēcīgākā konkurente Svetlana Tihanovska publiskojusi jaunu video, kurā sestdien un svētdien - 15. un 16. augustā – aicina visu Baltkrievijas pilsētu mērus organizēt mierīgus masu protesta pasākumus.

Uzrunā politiķe uzsver, ka ir paveikts neiespējamais – baltkrievus izdevies apvienot un pateikt līdzšinējai valdībai "Nē!". "Neviens neticēja (..), bet tas notika. Gribu pateikties, katram cilvēkam, katram vēlētājam, kurš balsoja par mani, par izmaiņām mūsu valstī. Lielākā daļa no mums ir pārmaiņu atbalstītāji. Tas ir protokolēts protokolu kopijās."

Tihanovska atzīmē iepriekš arī "Delfi" rakstīto faktu, ka visos tajos iecirkņos, kuros komisijas godīgi skaitīja balsis un protokoli ir nofotografēti, opozīcijas līderi atbalstīja vidēji 60% līdz 70% balsojušo, bet atsevišķos iecirkņos atbalsts sasniedzis pat 90%.

Viņa pauda pārliecību, ka baltkrievi vairs nekad nevēlēsies dzīvot kopā ar bijušo valdību. Politiķe video pateicās visiem [drošības iestāžu pārstāvjiem un ierēdņiem], kuri atteikušies pildīt noziedzīgs pavēles pret saviem līdzpilsoņiem.

Video viņa arī mudināja atbalstīt daudzu aktīvistu jau individuāli sākto akciju, kas pāraugusi masveidīgā kustībā – uzskaitīt visus, kuri balsoja par Tihanovsku, lai tādējādi varētu apstrīdēt konkrētu vēlēšanu iecirkņu rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!