11. novembra vakarā cilvēki maskās un civilā apģērbā Minskā tā sauktajā "Pārmaiņu pagalmā" uzbruka vietējam iedzīvotājam Romānam Bondarenkam. Viņš tika aizvests mikroautobusā, bet vēlāk smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā, kur mira. Vienā no uzbrucējiem aculiecinieki un mediji saskatījuši līdzību ar režīmam pietuvinātu bijušo taiboksa čempionu.

31 gadu vecais Bondarenka 11. novembra vakarā iznāca pagalmā, kad cilvēki civilās drēbēs un maskās ieradās pagalmā novākt baltsarkanbaltās lentes no sētas un aizkrāsot grafiti ar "pārmaiņu dīdžejiem", iedzīvotāju kopējā čatā viņš paspēja ierakstīt "Es nāku ārā".

Nezināmās personas viņu piekāva un aizveda. Tajā pašā naktī viņš ar smagu galvas traumu nogādāts slimnīcā, kur nākamajā dienā, 12. novembrī, mira. Viņa nāve izraisīja plašu sašutumu un spontānas piemiņas akcijas visā Baltkrievijā. Tikmēr režīms izplatīja apgalvojumus, ka Bondarenkam konstatēta "alkohola intoksikācija", ko gan apgāza ārstu teiktais un slimnīcas izraksts.

Lai gan Baltkrievijā protestu apspiešanā un cilvēku aizturēšanā bieži piedalās drošībnieki civilā apģērbā, piemēram, šajā video, Baltkrievijas Iekšlietu ministrija pēc saceltās sašutuma vētras, ko izraisīja Bondarenkas nāve, paziņoja, ka "Pārmaiņu pagalmā" novākt opozīcijas atribūtus bija ieradušies "nevienaldzīgi pilsoņi".

Baltkrievijas mediji un aculiecinieki sākuši šķetināt, kas īsti ir šīs personas. Pirmkārt "nevienaldzīgo pilsoņu" kompānijā novērotas vairākas tās pašas personas, kas 18. oktobrī ieradās nogriezt lentītes citā Minskas dzīvojamā kompleksā.

Tut.by.

Tad starp komandas biedriem tika pamanīts vīrietis (attēlā augstāk pa kreisi), kurš ļoti līdzinās Baltkrievijas Hokeja federācijas vadītājam Dmitrijam Baskovam. Šis Baskovam līdzīgais personāžs fiksēts arī 11. novembrī pārmaiņu pagalmā, raksta portāls "Tut".

Tut.by
Gan toreiz, gan 11. novembrī līdzās viņam novērots vīrietis pelēkā kostīmā un vestē. Šajā personā aculiecinieki un mediji saskata lielu līdzību ar pasaules čempionu taiboksā un kikboksā Dmitriju Šakutu. Jāatzīmē, ka dzīvē Šakuta uztur ciešus kontaktus ar Baskovu, piebilst portāls.

Tut.by

Video kadri no notikumiem "Pārmaiņu pagalmā" liecina, ka tieši vīrietis pelēkajā kostīmā uzbrūk Bondarenkam. Ar Šakutu pa cīņas sporta līniju pazīstami ļaudis medijam apstiprina, ka šīs personas balss un acu daļa video, ļoti līdzinās Šakutam.

Papildu tīmeklī atrodamās fotogrāfijas liecina, ka Šakuta mēdz valkāt tādas pašas pelēkas krāsas kostīmu ar tādu pašu emblēmu uz piedurknes. Tāpat vīrietim "Pārmaiņu pagalmā" pamanīti apavi ar baltu zoli – tādi paši fotogrāfijās redzami arī Šakutam.

https://www.instagram.com/zuev0304/ Читать полностью: https://news.tut.by/society/707858.html?c

1980.gadā dzimušais Šakuta vada savu cīņu klubu "Shock team" un strādā par specvienības instruktoru karabāzē nr. 3214. Tajā pašā kara daļā dienēja arī bojāgājušais Bondarenka, taču, kā stāsta dienesta biedri, viņu ceļi nekad nav krustojušies ne dienesta lietās, ne treniņos.

Tut.by

Šakuta kopā ar jau pieminēto Baskovu spēlē hokeja komandā "Bastions", kurā ietilpst tādi režīmam tuvi ļaudis kā Aleksandra Lukašenko dēls Viktors Lukašenko, Valsts autoinspekcijas vadītājs Dmitrijs Korzjuks un citi. Tāpat Šakuta piedalās valdības atbalstam rīkotajos autobraucienos.

Tāpat Šakuta ir biedrs motoklubā "Iron Birds Chapter", kurā arī Viktors Lukašenko, bijušais iekšlietu ministrs Igors Šunevičs, Valsts autoinspekcijas vadītājs Korzjuks, kā arī bijušā Krievijas ģenerālprokurora dēls Artjoms Čaika.

Tribuna.com

Šakuta pirms prezidenta vēlēšanām izaicināja uz dueli Baltkrievijā zināmo restorānu īpašnieku Vadimu Prokopjevu, jo viņš uz dueli bija izsaucis Lukašenko, atgādina "Tut".

Pats Šakuta uz "Tut" telefona zvaniem nav atbildējis. Taču viņu sazvanīt pirms tam izdevies sporta portālam "Tribuna" - saruna gan bijusi pavisam īsa.

Uz žurnālistu jautājumu, vai Šakuta 11. novembra vakarā atradies "Pārmaiņu pagalmā" kopā ar Hokeja federācijas vadītāju Baskovu, viņš atbildējis: "Ko? Kaut kādus komentārus man jums dot? Rakstu rakstīsiet?" Pēc tam viņš klausuli nolicis. Atbildes nav saņemtas arī elektroniskajā sarakstē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!