Foto: Reuters/Scanpix/LETA/DELFI

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, jau esot atbildīgajā amatā, kā arī laulībā, piedzimusi meita no viņa ilggadējas draudzenes, apgalvo izmeklējošās žurnālistikas medijs "Proekt".

Attiecības ar Svetlanu Krivonogihu (attēlā augšā) viņam aizsākušās jau 90. gados, vēl pirms kļūšanas par valsts līderi. Savukārt viņas meita Jeļizaveta Vladimirovna Krivonogiha, kurai esot "fenomenāla līdzība ar Krievijas prezidentu", piedzimusi trīs gadus pēc Putina stāšanās amatā.

Sanktpēterburdziete Svetlana Krivonogiha ir labuma guvēja kādā uzņēmumā, kam pieder 3% bankas "Rasija" akciju. Kopš 2014. gada, kad Krievija iebruka Ukrainā un okupēja tās daļas, rietumvalstis pret ar Krievijas eliti saistīto banku noteikušas sankcijas, iedragājot arī Svetlanas ienākumu plūsmu. Neskatoties uz to, sievietes īpašumi Maskavā, Sanktpēterburgā un Sočos, kā arī daļas uzņēmumos kopumā tiek lēstas aptuveni 7,7 miljardu Krievijas rubļu (nedaudz virs 85 miljoniem eiro) vērtībā, norāda "Proekt".

Dzimšanas apliecības kopijā, kura nonākusi medija rīcībā, nav nekādu citu datu par Jeļizavetas tēvu, kā vien tēvavārds. Viņa dzimusi 2003. gadā, pēdējos gados dzīvojusi ar citu uzvārdu, bet joprojām ir nepilngadīga, kā dēļ medijs izšķīries nepubliskot viņas fotogrāfijas.

Ar Svetlanu savukārt medija pārstāvjiem izdevies sazināties, taču, lai arī viņa solījusi atzvanīt, tas vairs nav noticis un kontakti zuduši.

Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs pēc izpētītās informācijas publicēšanas citiem medijiem norādījis, ka saņēmis jautājumus par sievieti ar šādu uzvārdu, bet neko par tādu nezina.

Tikmēr Vladimirs Putins, kurš jau 2013. gadā šķīra savu laulību ar sievu Ludmilu pēc 30 gadu formālas kopdzīves, līdz šim atteicies apstiprināt vai noliegt jebkādu informāciju par citām divām sievietēm - viņa meitām Mariju Voroncovu un Katerinu Tihonovu. Tikmēr viņu radniecību apstiprinājuši vairāki šobrīd Putina opozīcijā esoši cilvēki, kuri reiz Krievijas līderim bija tuvā paziņu un draugu lokā.

Viņš arī nav komentējis izskanējušo informāciju par viņa attiecībām ar bijušo vingrotāju, parlamentārieti un "Nacionālās mediju grupas" vadītāju Alīnu Kabajevu. 2015. gadā viņa Šveicē laida pasaulē savu trešo bērniņu, kurš tiek uzskatīts par Putina atvasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!