Foto: AP/Scanpix/LETA

Ķīnas pilsētā Uhaņā ieradusies 10 cilvēku prāva Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ekspertu komanda, kas vāks informāciju par jauno koronavīrusu un tā iespējamo izcelsmi, ziņo raidsabiedrība BBC.

Darbu misija gan varēs sākt vēl pēc divām nedēļām, kad būs beidzies ieceļotāju karantīnas režīms. Sākotnēji komandai bija paredzēts sākt darbu jau mēneša sākumā, taču Ķīna kavēja ekspertu ielaišanu savā teritorijā. Pekina vēlāk paskaidroja, ka noticis pārpratums.

Misijas saskaņošana ar Ķīnas valdību PVO notika mēnešiem ilgi.

Eksperti Uhaņā tiksies ar vietējiem zinātniekiem, ārstiem, kā arī pievērsīs uzmanību pilsētas savvaļas dzīvnieku un jūras velšu tirgum, ko sākotnēji uzskatīja par infekcijas izplatīšanas avotu 2019. gada nogalē.

2020. gadā jau notika viena PVO misija Ķīnā. Tolaik eksperti secināja, ka vīruss pie cilvēkiem varētu būt nonācis no sikspārņiem, taču jautājums palika atvērts.

PVO uzskata, ka otrs pandēmijas gads var izrādīties daudz smagāks par aizvadīto. Saskaņā ar "Worldometers" datiem līdz šim pasaulē konstatēti 93,6 miljoni ar Covid-19 inficētie, bet vairāk nekā divi miljoni slimnieku miruši. 66 miljoni inficēto izveseļojušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!