Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vērienīgu drošības spēku operāciju ietvaros sešās dažādās Eiropas Savienības valstīs policijas spēki aizturējuši 45 par laupīšanu un naudas atmazgāšanu aizdomās turētus gruzīnu noziedzīgā grupējuma locekļus.

Policijas operāciju "Profesionālais noziedznieks" un "Bratva-35" ietvaros aizdomās turētie mafijas locekļi aizturēti Itālijā, Francijā, Polijā, Beļģijā, Slovēnijā un Grieķijā.

Operācijas notikušas ciešā sazobē ar Gruzijas varas iestādēm. Gruzijas tiesībsargājošās institūcijas Eiropas valstu policijas spēkus nodrošinājušas ar visu tām pieejamo informāciju par aizdomās turamajiem, tostarp pirkstu nospiedumiem un fotogrāfijām, turklāt operācijās piedalījušies arī uz ES valstīm īpaši atsūtīti Gruzijas policijas pārstāvji. Zināms, ka mafijas locekļi ES ieradušies pēdējo dažu gadu laikā.

Gruzija jau līdz šim aktīvi sadarbojusies ar dažādu ES valstu tiesībsargājošajām institūcijām, lai palīdzētu atrast un sodīt tās pilsoņus, kuri citās valstīs pastrādājuši noziegumus. Tas ir viens no Gruzijas mehānismiem bezvīzu režīma saglabāšanai ar ES bloku, jo Itālija, Francija un Vācija vairākkārt iestājušās par tā atcelšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!