Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lai diskutētu par izaicinājumiem Eiropā pandēmijas laikā un pēc "Brexit", kā arī Eiropas Savienības (ES) nākotni un lomu globālajā mērogā, 12.martā tiešsaistē notiks augsta līmeņa ekspertu starptautiska konference “Baltijas ES sarunas 2021: vai Eiropai kļūst labāk?”. Konferenci organizē Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) sadarbībā ar Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Republikas Saeimu. Portāls "Delfi" no pulksten 9 piedāvā sekot līdzi diskusijas video tiešraidei.

Konferenci atklās LĀI direktors Andris Sprūds, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, un EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks.

Pirmā konferences daļa būs veltīta ES tirdzniecības politikai, savukārt nākamajās dalībnieki diskutēs par to, vai ES dalībvalstis un pati ES demokrātija ir izturējusi noturības testu, kā arī par Eiropas ekonomikas atveseļošanos pasaulē klimata pārmaiņu un pandēmijas kontekstā.

Pasākuma noslēgumā notiks diskusija par ES nākotni un tās lomu pasaulē, tostarp par to, kādai jābūt Eiropas sabiedrības vispārējai stratēģijai, pozīcijai un mijiedarbībai arvien sarežģītākajā un prasīgākajā pasaulē.

Konferencē piedalīsies arī EK priekšsēdētājas izpildvietnieks, ES tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis, Vakcīnu alianses priekšsēdētājs, bijušais EK prezidents un Portugāles premjerministrs Žozē Manuels Durau Barrozu, bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, Eiropas Parlamenta deputāts, bijušais Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus, EK Atveseļošanas un noturības darba grupas ģenerāldirektore un vadītāja Selīna Gauere.

Konferences video tiešraide:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!