Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV Aizsardzības ministrija šonedēļ paziņoja, ka amerikāņu spēku izvešana no Afganistānas ir pabeigta par vairāk nekā 90%, afgāņu rokās nodotas septiņas militārās bāzes. Vienlaikus regulāri pienāk ziņas par jauniem grupējuma "Taliban" ieņemtiem rajoniem un to centriem, kas rada bažas par nacionālās armijas spēju turēties pretī nemierniekiem bez sabiedroto atbalsta, un attiecīgi Kabulas izredzēm saglabāt varu.

Kad 2017. gadā viesojos Afganistānā, redzēju nosacīti drošo Kabulu, kur ir arī moderni Rietumu parauga veikali un iepirkšanās centrs. Tiesa, drošības apsvērumu dēļ tiem nav uz āru redzamu skatlogu un pirms iekļūšanas iekšā bruņoti apsargi pārbauda katru ienācēju un viņa mantas, tomēr vēlme pēc mierīgas vidusslāņa dzīves ir redzama.

Tāpat pabiju kalnainajā Dājkondī provincē, kas grāva dominējošo priekšstatu par Afganistānu kā pilnībā vardarbības pārņemtu zemi –, lai arī reģions ir nabadzīgs, tur valda miers, cilvēki ir atvērti un noskaņoti pret "Taliban" ideoloģiju. Tolaik provinces gubernatore bija sieviete – vienīgā visā valstī šādā amatā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!