Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Savienība (ES) ieviesusi sankcijas pret astoņām Nikaragvas amatpersonām, tostarp viceprezidenti Rosario Muriljo, kura ir arī prezidenta Daniela Ortegas sieva, ziņo "Al Jazeera".

Nikaragvā turpinās vēršanās pret opozīciju pirms gaidāmajām prezidenta vēlēšanām. Arestēti ir gan opozīcijas līderi, gan vairāki prezidenta amata kandidāti.

Ortega novembrī paredzētajās vēlēšanās centīsies iegūt ceturto pilnvaru termiņu prezidenta krēslā.

ES Padome paziņoja, ka pirmdien noteiktās sankcijas palielina melnajā sarakstā iekļauto Nikaragvas iedzīvotāju skaitu līdz 14. Šie politiķi ir “atbildīgi par nopietniem cilvēktiesību pārkāpumiem Nikaragvā un/vai kuru rīcība grauj demokrātiju vai tiesiskumu”.

Sankcijas paredz ceļošanas aizliegumu ES, visu ES bāzēto aktīvu iesaldēšanu un aizliedz ES uzņēmumiem vai pilsoņiem veikt darījumus ar sankcijām pakļautajiem politiķiem. Jaunajām sankcijām pakļauts ticis arī viens no Ortegas dēliem.

"Pēdējos mēnešos politiskā situācija Nikaragvā ir vēl vairāk pasliktinājusies," teikts padomes paziņojumā. "Tiesu sistēmas politiskā izmantošana, kandidātu izslēgšana no vēlēšanām un patvaļīga opozīcijas partiju izslēgšana no saraksta ir pretrunā demokrātijas pamatprincipiem un nopietni pārkāpj Nikaragvas iedzīvotāju tiesības."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!