Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Kā pastāstīja Ņetjosovs, viņš svētdien ieradies policijas iecirknī, lai iesniegtu iesniegumu par aplaupīšanu. Viņam pirms tam nepazīstami cilvēki bija uzbrukuši un nolaupījuši telefonu.

Policisti vīrietim viņa matu krāsas dēļ sastādījuši protokolu par armijas "diskreditāciju". Likumsargi nolēmuši, ka vīrieša frizūra "simbolizē Ukrainu", jo tās karoga krāsas ir dzeltena un zila.

Policisti arī noņēmuši Ņetjosova pirkstu nospiedumus un izsnieguši pavēsti uz kara komisariātu, piebilstot, ka piespiedīs "skūpstīt dzimto zemi ierakumos".

No 2022.gada marta sākuma līdz 2024.gada marta beigām Krievijas tiesās nonākuši 9098 administratīvie protokoli par armijas "diskreditāciju", iepriekš vēstīja izdevums "Mediazona".

Krievijas drošības struktūras par "diskreditāciju" uzskata jebkuru darbību vai izteikumu, ko var kaut kādā veidā saistīt ar pretkara nostāju vai atbalstu Ukrainai.

Pēc šī panta cita starpā cilvēki notiesāti par to, ka pārstāstījuši sapni par Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, par dzeltenzilām lentītēm pie mugursomas, par restorānā notikušu sarunu par karu Ukrainā vai par to, ka klausījušies dziesmas ukraiņu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!