Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā diennaktī Lietuvā nav iekļuvis neviens nelegālais imigrants, bet apmēram 250 cilvēki, kas nelikumīgi mēģinājuši ierasties Lietuvā, piespiesti doties atpakaļ uz Baltkrieviju, sestdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests un Statistikas departaments.

Visvairāk nelegālo migrantu piespiesti atgriezties Baltkrievijā naktī uz piektdienu un piektdienas rītā, līdz piektdienas pusdienlaikam viņu kopskaits sasniedzis apmēram 160.

Lietuvas robežsargi novērojuši, ka robežas Baltkrievijas pusē pieaudzis šīs valsts robežsargu skaits.

Šalčininku rajonā Lietuvas robežsargi humānu iemeslu dēļ atļāvuši ienākt Lietuvā diviem Irākas pilsoņiem - sievietei ar nepilngadīgu bērnu, kurš bijis pārsalis. Viņi ar neatliekamās palīdzības automašīnu nogādāti slimnīcā, kur bērnam diagnosticēta hipotermija. Šos abus Irākas pilsoņus Statistikas departaments nelegāli ieradušos migrantu statistikā nav iekļāvis.

Lietuvas Valsts robežsardzes dienests norāda, ka aizvadītajā diennaktī nopietnu incidentu nav bijis, speclīdzekļi, šaujamieroči un fizisks spēks nav izmantoti.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits sasniedzis 4112. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!